Acerola, nejbohatší přírodní zdroj vitamínu C

Slyšeli jste o superpotravině acerola? Tato tropická třešeň má vysoký obsah živin a je považována za nejbohatší zdroj vitamínu C. Pro srovnání ho obsahuje až 30x více než je v citronech a pomerančích. Přečtete si o jejích unikátních vlastnostech a proč dát přednost přírodnímu vitamínu C před jeho syntetickou formou. 

Vitamín C nemusíme dlouze představovat, patří mezi nejdůležitější vitamíny pro naše tělo. Napomáhá ke správné funkci nervového systému, chrání naše buňky před oxidačním stresem, snižuje únavu a přispívá k regeneraci vitamínu E. Jeho správná hladina také zvyšuje vstřebávání železa a podporuje přirozenou tvorbu kolagenu. Naše tělo si vitamín C nedokáže samo vytvořit, proto je jeho doplňování stěžejní a nemělo by být podceňováno. 

Vitamín C se přirozeně nachází v potravinách, jakými jsou acerola, šípek, červená paprika, citrusy, brokolice nebo květák. Pokud nekonzumujeme potraviny bohaté na tento vitamín denně, může nám hrozit jeho nedostatek. V takových případech je zapotřebí sáhnout po doplňcích stravy. Při jejich výběru se vyplatí zaměřit se na přírodní zdroje bez obsahu aditiv a škodlivých látek. 

Acerola, vitamín C z přírody

Acerola, která se nejčastěji vyskytuje v Brazílii, v Mexiku, v Indii a v Karibiku není žádnou novinkou. Je používána po staletí pro léčení řady zdravotních problémů, například kurděje, jaterní onemocnění nebo střevní potíže. Jen pár kousků tohoto ovoce dokáže doplnit doporučenou denní dávku vitamínu C. Také podporuje imunitní systém, působí příznivě na nervový systém dodává našemu tělu energii. Acerolu užívejte v práškové formě pro zachování všech důležitých nutrientů a pro co nejlepší využitelnost a vstřebatelnost. 

TIP: Vyzkoušejte Woldohealth vitamín C, který je vyroben ze 100 % extraktu aceroly. Tento vitamín C je navíc balen ve veganských kapslích, které jsou šetrné k žaludku. 

Unikátní vlastnosti aceroly

Díky vysokému obsahu vitamínu C nám acerola pomáhá posilovat naši obranyschopnost proti nachlazení a dalším onemocněním. To ale není všechno, její antioxidační vlastnosti chrání organismus proti škodlivým volným radikálům, působí protizánětlivě, antibakteriálně a je nízká na obsah kalorií. Vysoký obsah mikroživin jakými jsou vápník, železo, fosfor, riboflavin nebo thiamin zvyšují elasticitu pokožky, snižují zažívací potíže, hladinu cukru v krvi a podporují zdraví zubů. Bioflavonoidy jsou zodpovědné za sytě červenou barvu aceroly, její silné antioxidační vlastnosti a ochranu těla před srdečními chorobami. 

vitamin c acerola
Novinka
338,30 Kč bez DPH
389 Kč

Woldohealth přírodní vitamín C je vyroben ze 100 % extraktu aceroly, brazilské třešně. Ta se...

WHVC1X120

Přírodní versus syntetický vitamín C

Přiznejme se, kdo z nás poctivě zkoumá složení, před zakoupení balení vitamínů? Syntetický a přírodní vitamín C mohou působit podobně, ale ve skutečnosti tomu tak není. Zatímco syntetická forma vitamínu C je připravována v laboratoři, obsahuje především kyselinu askorbovou, aditiva a malé množství účinných látek, což znamená větší dávkování.

Přírodní vitamín C na rozdíl od syntetické formy obsahuje mnohonásobně větší množství nutrientů, což logicky znamená nižší dávkování a výraznější výsledek. U vitamínu C se nemusíte bát předávkování, tělo si vezme pouze tolik, kolik potřebuje a zbytek vyloučí. 


Proč tedy není používán pouze přírodní vitamín C? Tento vitamín se přirozeně vyskytuje v potravinách. Problém nastává v momentě, kdy je potravina vystavena vyšší teplotě, vitamín C se rozkládá a znehodnocuje. To představuje potíže především u tekutin a produktů, které prochází pasterizací, například pomerančový džus. V takových případech je jedinou možností přidání syntetického vitamínu C. Při výběru doplňků stravy proto dbejte na jejich složení a držte se pravidla, čím méně konzervantů a aditiv, tím lépe.