Hovězí kolagen

Nejprodávanější

4 položek celkem
WoldoHealth Collagen Dose 500g 01 1er Loeffel
Tip 1# Bestseller v Německu
699 Kč –20 %
486,10 Kč bez DPH
559 Kč

100% Hovězí kolagen z pastvin. Prášek čistého kolagenového proteinu snadno rozpustný v...

WHHK1X500
kolagen s kyselinou hyaluronovou
Novinka
999 Kč –10 %
781,70 Kč bez DPH
899 Kč

Hovězí kolagen ze 100% pastvy v kombinaci s kyselinou hyaluronovou a biotinem. Peptidy...

WHHKHB1X500
hydrolyzovany hovezi kolagen
1# Bestseller v Německu
ZdarmaZdarma 1 199 Kč –26 %
773,90 Kč bez DPH
890 Kč

Vysoce kvalitní kolagenový prášek s 90% bílkovinami bez laktozy, bez přísad, bez sóji a...

WHHKA1X1000
kolagen s vitaminem c
Novinka 1# Bestseller v Německu
699 Kč –29 %
433,90 Kč bez DPH
499 Kč

Kolagenový prášek WoldoHealth s čokoládovou příchutí a 5 složkovým proteinem bez přídavku...

WHHKCH1X500

Co je hovězí kolagen?

Bovinní kolagen je také známý jako hovězí chrupavka nebo hovězí kolagen. Želatina je forma hydrolyzovaného hovězího kolagenu, což znamená, že je v podstatě součástí degradovaného kolagenu. Odkud pochází hovězí kolagen? Je to přirozeně se vyskytující protein vyskytující se v chrupavce, kostech a kůžích krav. Tento typ kolagenu je velmi podobný tomu, co máme v našem těle a poskytuje zdravou dávku kolagenu typu I a III.

#ShowMore#

Kolagen typu I a kolagen typu III jsou hlavními složkami kůže, vlasů, nehtů, svalů, šlach, vazů, kostí, dásní, zubů, očí a krevních cév. Společně kolagen typu I a III tvoří více než 90 procent kolagenu v našem těle.

Bovinní kolagen je bohatý na aminokyselinu glycin potřebnou pro tvorbu zdravých DNA a RNA řetězců. To jsou základní genetické stavební bloky pro řádně fungující buňky těla. Glycin je také jeden ze tří aminokyselin, které tvoří kreatin. Je známo, že kreatin podporuje zdravý růst svalů a podporuje tvorbu energie během cvičení.

V neposlední řadě poskytuje hovězí kolagen také aminokyselinu prolinu. Prolin hraje klíčovou roli v schopnosti těla produkovat vlastní kolagen.

Hydrolyzovaný hovězí kolagen byl vyroben jako potravinový doplněk poté, co vědci rozdělili protein s dlouhým řetězcem na trojité šroubovice na kratší kousky a pak oddělili tři šroubovice. Výsledné krátké individuální peptidy tvoří hydrolyzovaný kolagen.