ACEROLA

Acerola je jeden z nejlepších zdrojů přírodního vitamínu C na světě. Acerola je považována za superpotravinu díky vysokému obsahu bioaktivních látek, které zvyšují antioxidační vlastnosti vitamínu C. Také obsahuje vitamín A, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B6, niacin, bílkoviny, železo a fluor. 

Acerola-C

 

Má acerola kolagen?

Vysoký obsah vitamínu C obsažený v acerole přispívá k tvorbě kolagenu. Jak stárneme, je přirozené, že produkce kolagenu klesá. Tento pokles přispívá k bolavým kloubům, větší bolesti svalů po cvičení a zanechává nás náchylné ke zranění při cvičení.

Je acerola podobná acai?

Stejně jako bobule acai je acerola plná silných antioxidantů známých jako antokyany, které dávají superovoci jeho jasně červenou barvu. Jak chutná třešeň acerola? Má sladkou, ale ostrou chuť, a proto se běžně používá do sirupů, džemů a džusů.

Kolik vitamínu C bych měl denně přijmout?

Doporučená denní dávka vitamínu C je 75 miligramů (mg) denně pro ženy a 90 mg denně pro muže. Během těhotenství se doporučuje 120 mg denně. Horní hranice pro všechny dospělé je 2 000 mg denně.

Je acerola superpotravina?

Acerola je považována za „superpotravinu“ díky velmi vysokému obsahu vitamínu C. Protože je bohatším zdrojem vitamínu C než kterákoli jiná rostlina, poskytuje řadu zdravotních a kosmetických výhod – například se používá k odvrácení nachlazení.

 

Acerola je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C, obsahuje 50-100krát více než pomeranč nebo citron. Vitamin C může pomoci předcházet nachlazení a chřipce spolu s celou řadou dalších zdravotních výhod. Vitamin C je silný antioxidant, který pomáhá předcházet poškození volnými radikály a přispívá předcházet některým nemocem. Je také důležitý pro fungování imunitního systému, který přispívá tělu bojovat s infekcemi a viry. Třešně Acerola obsahují vysoké množství vápníku, železa, fosforu a riboflavinu, což z nich dělá dokonalou zdravou potravinu.

Vysoký obsah vitamínu C obsažený v acerole přispívá k tvorbě kolagenu. Jak stárneme, je přirozené, že produkce kolagenu klesá. Tento pokles přispívá k bolavým kloubům, větší bolesti svalů po cvičení a zanechává nás náchylné ke zranění při cvičení. Vitamin C hraje nedílnou roli při zvyšování produkce kolagenu v těle, podporuje zdravé šlachy, vazy a klouby. To je nezbytné pro zdravé stárnutí a zdravé zotavení po cvičení nebo zranění pojivové tkáně.

kolagen hovězí 500 g
651,30 Kč bez DPH
749 Kč

Čistý hovězí kolagen v prášku je díky svému čistému složení a ověřenému původu ingrediencí...

WHHK1X500
Vitamín C 120 kapslí
Novinka
338,30 Kč bez DPH
389 Kč

Woldohealth přírodní vitamín C je vyroben ze 100 % extraktu aceroly, brazilské třešně. Ta se...

WHVC1X120

Acerola hraje důležitou roli ve zdraví střev, protože obsahuje nestravitelnou vlákninu, kterou my, lidé, nedokážeme strávit. Místo toho se o to střevní bakterie postarají tím, že je degradují v tlustém střevě. Jedním z vedlejších produktů takové degradace jsou mastné kyseliny s krátkým řetězcem (SCFA), včetně: kyseliny octové, kyseliny máselné a kyseliny propionové. Tyto mastné kyseliny s krátkým řetězcem poskytují mnoho výhod, včetně:

  • Snížení pH tlustého střeva (kyselé prostředí zajišťuje vylučování škodlivých žlučových kyselin a zajišťuje růst prospěšných bakterií)
  • Zlepšení průtoku krve v tlustém střevě, což vede k lepšímu vstřebávání živin
  • Poskytování extra potravy pro buňky tlustého střeva
  • Inhibice růstu patogenů
  • Stimulace imunitního systému

Acerola je dobrá pro úlevu od stresu a může přispět v boji s příznaky deprese. Důvodem je to, že ovoce je velmi bohaté na vitamín C. O vitamínu C je známo, že přispívá při stresové reakci lidí, což znamená, že konzumace aceroly vám může pomoci vyrovnat se se stresy každodenního života.

Acerola má vyšší obsah vitamínu C než dokonce i pomeranče a jahody. Bylo také zjištěno, že vitamín A je v bobulích velmi bohatý. Vitamín C je ve vodě rozpustný vitamín, který se v těle neukládá, proto musíte denně přijímat zdroj vitamínů rozpustných ve vodě. Antioxidační vlastnosti vitaminu C pomáhají předcházet škodám způsobeným volnými radikály a určitými nemocemi kromě vitaminu A. Acerola je podle nedávných studií poměrně bohatá na antioxidanty. Vitamin C je hlavním zdravotním přínosem aceroly.

Výzkum ukazuje, že vitamín C v acerole se u lidí vstřebává lépe než syntetická kyselina askorbová, což znamená, že můžete jíst acerolu pro posílení imunitního zdraví spíše než užívat syntetické doplňky. Může být těžké najít bobule aceroly, takže nejlepším řešením je najít doplňky stravy, které ji obsahují jako přísadu.

Vzhledem k tomu, že má pevné hladiny antokyanů, může acerola zlepšit funkci mozkových receptorů a zabránit ztrátě paměti, což přispívá lidem v boji proti Alzheimerově chorobě. Kromě toho je acerola adstringentní.