100% Hovězí kolagen (3x500g)

100% hovězí collagen je díky svému čistému složení a ověřenému původu ingrediencí správnou volbou. Hovězí kolagen pochází z pastvin v Argentině s certifikací Halal. Je obsažen ve formě hydrolyzátu kolagenu. Jedna doporučená dávka obsahuje až 20 000 mg 100% hovězího collagenu

Náš collagen je lehce rozpustný ve vodě, či jiných tekutinách, proto je ideální jako zdroj proteinů do smoothie, kávy, polévek, jogurtů či müsli. Je také vhodný pro Keto nebo Paleo diety.

Kolagen je základním stavebním prvkem lidského těla. Jeho hlavní funkcí je působit jako pojivo buněk v těle, což znamená, že je důležitým prvkem pro výživu kostí, kloubů, zubů, regeneraci tkání a revitalizaci vlasů a pokožky.

Produkt je neutrální chuti  a zápachu a neobsahuje žádná aditiva jakými jsou sója, lepek, laktóza, umělá sladidla či barviva. Je dodáván v uzavíratelném obalu spolu s odměrkou.

Ověřený původ účinných látek a certifikace čistoty, kdy 100% kolagen pochází z Argentinské farmy a má certifikaci Halal.

Povolené Halal produkty jsou zkoumány, jestli neobsahují rizikovou příměs a následně jsou certifikovány.

Můžeme doručit do:
6.8.2021
Skladem
Kód: WHHK21X500
Značka: WoldoHealth®
1 549 Kč 1 347 Kč bez DPH 103,30 Kč / 100 g
Kategorie: Kup víc, zaplať míň!
Přísady: Hydrolyzát kolagenu bez lepku a bez laktózy.
Hmotnost: 1500 gramů
Doporučené denní dávkování: 10 g – 20 g
Doporučený způsob použití: Prášek je snadno rozpustný ve vodě. Je bez chuti a bez vůní, může být tedy použit různým způsobem – např. do koktejlů, smoothies, polévek nebo omáček.
Podmínky pro skladování: Skladujte v suchu
Pokyny: Chuťově neutrální kolagen pro koktejly a nápoje. Kolagenový prášek se rychle rozpouští.
Země původu: Německo
Původ: Argentina
Forma: Prášek
Značka: WoldoHealth®
Výživové údaje: na 100 g
Energie: 1502 kJ/ 359 kcal
Tuky: 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 0 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 93 g
Sůl: 0,30 g
Výrobce: WoldoHealth by Woldoshop GmbH, Oehleckerring 9a- 11, 22419 Hamburg
Upozornění: Ukládejte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.


Collagen a jeho všestranné použití 

Kolagen je považován za komplexní protein tvořený množstvím dílčích peptidů se svými specifickými účinky na zdraví. Jedná se tedy o nejhojnější a nejvýznamnější protein v našem těle. Jeho funkci si můžeme představit jako tvz. lepidlo, které podporuje práci buněk ve tkáních. Z celkového množství kolagenu v lidském těle je až 70% zastoupeno v sušině kloubních chrupavek. Molekula kolagenu se skládá ze 3 propletených řetězců tvz. helixu a této struktuře vděčí chrupavkové tkáně za odolnost a pevnost. 

Součástí molekuly kolagenu jsou esenciální aminokyseliny, kdy mezi nejhojněji zastoupeny patří  glycin,prolin, hydroproxylin a hydroxylysin. Protože hydroproxylin a hydroxylysin vznikají za účasti vitamínu C, je doporučována konzumace kolagenu s potravinami bohatými na tento vitamín pro podporu jeho tvorby a pozitivních účinků. 

V lidském organismu se vyskytuje přibližně 28 druhů kolagenu, kdy pro lidské tělo jsou nejdůležitější první 3 typy. Kolagen I a III jsou prospěšné pro silné a zdravé vlasy, pleť, nehty a kosti. Také stimulují glycin, což je aminokyselina zodpovědná za růst svalové hmoty a spalování tuků. Typ II má pozitivní účinky na klouby a chrupavky. 

Dostatek kolagenu je důležitý pro soudržnost tkání a orgánů, kterým dodává pružnost, hydrataci, odolnost a podporuje jejich správnou funkci.

Kolagen je protein, který si naše tělo dokáže vytvářet, pokud má dostatek potřebných živin. 

Negativní vliv na hladinu kolagenu v těle mají faktory jako nadměrné slazení, UV záření, autoimunitní poruchy či proces stárnutí.

S postupem věku se schopnost jeho tvorby  začíná snižovat.  Přibližně kolem věku 20 let se produkce kolagenu zpomaluje a kolem věku 40 let kolagen klesá rychleji, než ho tělo dokáže vyprodukovat. Jeho nedostatek se na lidském těle projevuje výskytem bolestí svalů a kloubů, vráskami, únavou nebo pomalým hojením ran. Tento proces lze zpomalit konzumací potravin podporující přirozenou tvorbu kolagenu (tučné ryby, vejce, citrusové plody, listová zelenina, ořechové plody) nebo užíváním kolagenových doplňků. 

  • podporuje správnou funkci kloubů a zmírňuje jejich bolest
  • zvyšuje elasticitu pokožky a zpomaluje proces stárnutí
  • pomáhá zlepšovat kondici střev
  • pomáhá zlepšení funkce paměti
  • pomáhá snižovat hladinu cholesterolu
  • napomáhá jako prevence před srdečními onemocněními 
  • detoxikuje tělo a podporuje správnou funkci jater
  • zpevňuje nehty a podporuje růst vlasů
  • napomáhá budovat svaly a spalovat tuk

Náš kolagen byl vyroben a testován ve farmaceutických podmínkách v Německu. 

Je vyroben z kvalitních surovin s ověřeným původem a certifikací čistoty, 

kdy 100% kolagen pochází z Argentinské farmy a má certifikaci Halal. 

Neobsahuje žádná aditiva jako je lepek, sója, laktóza nebo sladidla. 

 

vyrobeno-v-nemecku-woldoshop

 

Kolik kolagenu je v jedné dávce?

Jedná se o 100% hovězí kolagen z pastvy v Argentině s certifikací Halal. Tedy 10 g 100% hovězího kolagenu obsahuje 10 000 miligramů (mg).

Jaká je doporučená denní dávka?

Doporučené denní dávkování závisí na vašem individuálním zdravotním stavu. Je doporučováno začínat na nejvyšší hranici z důvodu nejrychlejšímu nasycení pojivových tkání a nastartování regeneračních procesů. Doporučená denní dávka se pohybuje 10-20g (protože se jedná o přírodní produkt, nehrozí předávkování)

Co je to Halal?

Povolené halal potraviny jsou zkoumány, jestli neobsahují žádnou rizikovou příměs a následně jsou certifikovány.

Jak mohu zvýšit účinnost kolagenu?

Doporučujeme užívat s jídlem a zařadit do jídelníčku potraviny bohaté na vitamín C pro podporu tvorby kolagenu a pozitivních účinků na lidské tělo.

Kollagen Bananové-Smoothie s WoldoHealth Collagen

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: