Chutná jako cukr, ale není to cukr! Objevte přírodní nízkokalorické sladidlo erythritol a stejně jako lifehackeři věnujte svému zdraví maximální péči. Tato zdravá náhrada za průmyslově zpracovaný cukr vyráběný z cukrové řepy nebo cukrové třtiny je ideální variantou pro zdravý životní styl. Použít ho můžete při vaření, pečení či například k oslazení nápojů. Je vhodný nejen pro diabetiky, ale i osoby trpící metabolickými problémy či nadváhou. Diabetici, vegani, vegetariáni, vyznavači RAW nebo Low Carb stravování či Paleo diety si za erythritolu zcela jistě smlsnou!
Bílý cukr škodí zdraví
Lidské tělo jednoduché cukry nepotřebuje! Bohužel v dnešním jídelníčku všech věkových kategorií spotřebuje každý z nás zbytečně velké množství cukru a tím si zaděláváme na velké zdravotní problémy, které nás mohou dostihnout až za několik let. Jedná se zejména o cukrovku, onemocnění srdce a cév, vysoký krevní tlak nebo nadváhu či obezitu. Cukry na nás číhají nejen ve sladkostech nebo limonádách, ale jsou obsaženy i v pečivu, omáčkách, instantních jídlech a dokonce i v alkoholu. Pokud si neumíte představit svůj den bez jídel, která neobsahují cukr udělejte něco pro své zdraví a začněte používat přírodní nízkokalorický cukr erythritol a bílý cukr přezdívaný také jako „bílá smrt“ vyřaďte navždy ze svého jídelníčku.
Erythritol – co je zač?
Erythritol je 100% přírodní sladidlo, které se přirozeně nachází v některých druzích ovoce a zelenině. Jeho výroba je procesně náročnější, protože se vyrábí přírodním způsobem. Jedná se o druh cukerného alkoholu tzv.polyolu a vyrábí se fermentací glukózy. Vzniklá krystalická látka neobsahuje téměř žádné kalorie a glykemický index je na nule. Dosahuje sice pouze 70% sladivosti oproti klasickému bílému cukru, ale při správném dávkování nepoznáte rozdíl. Na trhu lze také nalézt BIO erythritol, který je získáván z ekologicky pěstované kukuřice.
Nejlepší sladká volba
Hlavním místem působení erythritolu v organismu je tenké střevo. Dodává a vyživuje cenné střevní bakterie a podporuje správnou funkci střev. Jako u většiny sladidel je však potřeba dbát na jeho střídmou konzumaci, jelikož jeho nadměrné množství může způsobit projímavé účinky, bolesti břicha či pálení žáhy. Působí také jako přírodní antioxidant a pomáhá snižovat kardiovaskulární onemocnění nebo poškození krevních cév. Erythritol neovlivňuje rovnováhu inzulínu a glukózy což znamená, že jeho příjemnou sladkou chuť si mohou vychutnat i lidé s cukrovkou. Většina erythritolu je z našeho těla vyloučena v moči, aniž by se změnila hladina cholesterolu, triglyceridů, krevního cukru či inzulínu v krvi. Pokud tedy srovnáme všechna umělá sladidla z řady polyolů, je zřejmé, že erythritol je tou nejlepší sladkou volbou pro vaše zdraví.
Mlsejte zdravě!
Erythritol má vysoce zásadité vlastnosti, které podporují zánik bakterií kazu, čímž chrání zuby a dásně. Dokonale potlačuje růst ústních bakterií Streptococcus a díky tomu se na zubech nevytváří biofilm, který způsobuje zubní kaz. V podobě žvýkaček, čokolád nebo třeba sušenek s obsahem přírodního cukru erythritolu si můžete dát něco sladkého na zub bez obav o zdraví vašeho chrupu.
Náhrada přírodního cukru 1 kg bez hořké pachuti. Veganské, bezlepkové a bez GMO. Erythritol...